Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Hamis túrógombóc recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 liter aludtej vagy kefír (a legjobb, ha házi tejből készül az az aludtej)
» kb. 15 dkg búzadara
» 2 ek kristálycukor vagy 2 cs vaníliás cukor
» zsemlemorzsa
» olaj
» tálaláshoz
» tejföl (ha lehetőség van, akkor házi)
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A kemény aludtejről (alól) kiöntjük a savót, majd a megmaradt aludtejet felforrajuk, de óvatosan, hogy le ne égjen. Én nem szoktam megvárni, hogy teljesen felforrjon, hamarabb teszem bele a cukrot (vagy a vaníliás cukrot) és a búzadarát.
Óvatosan kevergetni kezdjük, kisebbre állítjuk a hőfokot az aludtej alatt.
Amint ez a masszaféle félig szilárddá válik, levesszük a tűzről, és félretesszük. (A búzadara addig is puhul, de a massza is kicsit hűl a formázhatósághoz.)
Amíg a massza hűl, a zsemlemorzsát egy serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk rá, majd megpirítjuk. Félretesszük.
A viszonylag megszilárdult masszából (puhább lesz, mint a túrógombóc) vizes kanál vagy a saját kezünk segítségével kis gombócokat formázunk, amiket a pirított zsemlemorzsába forgatunk.
A végén külön tányéron tálaljuka gombócokat, megszórjuk plusz zsemlemorzsával.
Megjegyzés / tipp:

Tejföllel és porcukorral kínáljuk.
0 komment 2 ember kedveli tigerx27
2012.03.29 20:34
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
kemény aludtejről, megmaradt aludtejet, vaníliás cukrot, aludtej alatt, masszaféle félig, búzadara addig, serpenyőbe tesszük, viszonylag megszilárdult, saját kezünk, pirított zsemlemorzsába, végén külön, formázhatósághoz, zsemlemorzsával, zsemlemorzsába, kristálycukor, zsemlemorzsát, megszilárdult, segítségével, zsemlemorzsa, Félretesszük, félretesszük, felforrajuk, megpirítjuk, porcukorral, serpenyőbe, kevergetni, megszórjuk, felforrjon, túrógombóc, masszaféle, aludtejről, gombócokat, tálaláshoz, túrógombóc, viszonylag, gombócokat, formázunk, búzadara, zsemlemorzsa, olaj, tálaláshoz, porcukor,
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Brokkolikrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Sünik
2 komment 12 ember kedveli
Sült alma vaniliamártással
0 komment 2 ember kedveli
Spárgás pulyka raguleves .
0 komment 2 ember kedveli
Fehérboros tűzdelt pulykasült
1 komment 4 ember kedveli
Babsaláta
0 komment 3 ember kedveli
Jénaiban sült brokkoli...
0 komment 16 ember kedveli
Avokádókrém
0 komment 3 ember kedveli
Almás palacsinta
0 komment 5 ember kedveli
Cukkinis-gombás lecsó...
0 komment 10 ember kedveli
Csirkemell sajtos tésztával
0 komment 4 ember kedveli
Káposztás gőzgombóc
0 komment 8 ember kedveli
Csirke torta
0 komment 9 ember kedveli
Chilis tarja sült hagymával
0 komment 4 ember kedveli
Sport szelet sütés nélkül
1 komment 64 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.